Nieuws

In Oostende komen er strengere regels voor het plaatsen van immoborden. Zo moet er een einde komen aan de visuele vervuiling van het straatbeeld. Het was de vorige schepen voor Ruimtelijke Ordening Bart Tommelein die 3 jaar geleden het probleem aankaartte. De wildgroei (in aantal en vormen) van immoborden gaf de indruk dat de helft van de stad continu zijn woning aan het verkopen of verhuren was. Nu is er een akkoord om het probleem aan te pakken. Volgens huidig schepen voor Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys is het een werk van jaren geweest. Het immo-reglement is namelijk onderdeel van de nieuwe stedenbouwkundige verordening voor heel de stad. Die moest worden afgetoetst, waardoor er pas nu een beslissing viel.

 

Het reglement is vrij streng. Er mogen per woning maximum 2 borden worden gehangen. Deze moeten zich bevinden achter de rooilijn op het perceel. Alle 3D-borden, driehoeken of ruiters worden verboden en als een woning verhuurd of verkocht is, moet men het bord binnen de 10 dagen verwijderen. Als meerdere vastgoedmakelaars één woning verkopen, moeten ze samen naar een oplossing zoeken. Dat kan met een gemeenschappelijk bord. Er komen controles op de naleving van het nieuwe immo-reglement. Die kunnen leiden tot een sanctie die kan oplopen bij herhaalde inbreuken. Het zal dan minder aantrekkelijk worden om de geldboete te betalen, maar wel om het bord te verwijderen.

 

De zaak komt nog dit jaar op de gemeenteraad en het nieuwe reglement zal in het voorjaar van 2017 in werking treden. Er worden geen obstakels meer verwacht, want er is gepraat met de immosector, en het reglement is al afgetoetst bij de hogere overheidsinstanties. Ook Filip Dermul, gewezen voorzitter van CIB Kust en aanspreekpunt voor de sector, is tevreden. Volgens hem waren de 3D-borden de grootste ergernis. Door ze te verbieden, neemt men de schreeuwerigheid weg. Iemand die op zoek is naar een woning, zal dit ook wel vinden via een gewoon bord. Er is nu al een verplichting om de borden 10 dagen na het verkopen van een woning te verwijderen. Alles staat of valt met een naleving van dat reglement.

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een woning, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden