Nieuws

Rationeel Energiegebruik in Vlaanderen

 

Voor 9 op de 10 Vlamingen is energiezuinigheid een belangrijk thema, en voor de helft zelfs heel belangrijk, maar toch voldoen slechts vier op de tien woningen aan de energienorm. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse bevraging "Rationeel Energiegebruik in Vlaanderen", door het Vlaams Energie Agentschap. Die enquête werd zaterdagochtend voorgesteld bij de opening van de BIS-beurs door Vlaamse ministers Bart Tommelein en Joke Schauvliege.

 

Tommelein leert uit de resultaten onder meer dat de Vlaming te weinig op de hoogte is van steunmaatregelen van de overheid om te renoveren. "Daar moet verandering in komen", zegt Tommelein. Hij legt de klemtoon op "benoveren", of beter renoveren.

Dakisolatie is de meest aanwezige isolatie: 85 procent van de woningen heeft geheel of gedeeltelijke dak- of zoldervloerisolatie. Spouwmuurisolatie staat met 47 procent op de tweede plaats. Nog niet alle woningen (1 op de 10) hebben dubbelglas. Goed zeven op de tien Vlamingen verwarmen met aardgas. Wie een eigen CV-installatie op aardgas heeft, heeft in driekwart van de gevallen een condensatieketel. Ruim een op de tien Vlamingen wil de komende vijf jaar investeren in isolatie, glas en HR-verwarmingsketels.

 

Kennis bijspijkeren

 

De meest genoemde reden om toch niet te renoveren is "geen prioriteit". Daarnaast spelen ook een gebrek aan financiële middelen of een te lange terugverdientermijn. Het gebrek aan kennis over de Vlaamse steunmaatregelen om te renoveren wil Tommelein nu bijspijkeren. "Want minder energie verbruiken, vertaalt zich immers in een lagere factuur."

Tommelein wijst erop dat de Vlaamse Energielening recent hervormd werd, om renoveren een boost te geven. Ook andere bestaande middelen zullen meer aandacht krijgen. Het Vlaams Energie Agentschap peilt om de twee jaar naar het energiebewustzijn en -gedrag bij ruim 1.000 Vlamingen.

(bron: Belga)

 

 

Wens je meer informatie over het kopen van een huis, aarzel dan niet om ons te contacteren .

 

Wil je op de hoogte blijven van de recentste updates rond het verkopen van een huis, of vastgoednieuws in het algemeen,

neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwspagina .

 

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden