Nieuws

Snel woning verkopen tips

Van plan om je woning te verkopen? Uiteraard kan je aan de locatie weinig veranderen, maar met een paar eenvoudige ingrepen vind je sneller een geschikte koper. Iedereen is anders. Zorg er daarom voor dat je woning zo neutraal mogelijk is. Dit bereik je met witte muren en plafonds, in combinatie met enkele kleurrijke objecten, zoals een tapijt of vaas. Felgekleurde muren schilder je best in een neutrale kleur

De eerste indruk

U kent waarschijnlijk de uitdrukking: de eerste indruk is belangrijk als het gaat om het snel verkopen van een huis. Met andere woorden, wat denkt een potentiële koper van uw huis als hij voor het eerst naar uw woning rijdt?. Dit is het moment om de straat op te lopen en kritisch naar je huis te kijken. Analyseer het en bekijk de tekortkomingen. Als je je oordeel niet vertrouwd, laat dan een paar vrienden hetzelfde doen en om hun mening vragen. dit is misschien de beste tijd om onderhoudswerkzaamheden te laten uitvoeren die u altijd al hebt uitgesteld.

Zorg ervoor dat uw landschap ook goed wordt verzorgd en uw gazon wordt gemaaid. Maak ook uw oprit en buitenmuren zo netjes mogelijk. Geringe aantrekkingskracht trekt potentiële kopers naar uw huis. Dus als u extra moeite doet om de buitenkant van uw huis schoon te maken, heeft u een grote kans om geïnteresseerde kopers een rondleiding door uw huis te laten maken.

Ook al woon je nog in de woning, dan nog doe je er goed aan om persoonlijke elementen zoveel mogelijk op te bergen. Familiefoto's en dergelijke horen in de kast, net als de tekeningen en knutselwerkjes van de (klein)kinderen. Onderschat de eerste indruk niet. Potentiële kopers moeten bij binnenkomst onmiddellijk een ruim gevoel krijgen. Ruimte creëren doe je door middel van spiegels, en door bijvoorbeeld zware meubels te verwijderen. Lichtinval kan in je voor- of nadeel spelen. Als je geen risico’s wil nemen op een sombere dag, nodig je kandidaat-kopers bij voorkeur 's avonds uit. Met de juiste verlichting, de geur van kaarsen, een rustig muziekje, bloemen, etc., kan je zorgen voor de gepaste sfeer.

 

Sowieso heeft elke woning een aantal kleine gebreken die eigenlijk gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Op korte tijd kan je scharnieren van piepende deuren smeren, defecte lampen vervangen en barstjes opvullen. Verwaarloos ook de buitenkant van je woning niet. Dit is niet onbelangrijk bij het verkopen van je woning. Vermijd afbladderende verf op je gevel, zorg dat je ramen proper zijn en neem je tuin eens goed onder handen.

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een woning, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

XX

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden