Nieuws

Een woning verkopen op lijfrente is een financieringsvorm waarbij men de verkoopprijs omzet in een periodieke uitkering. De koper betaalt dus niet in één keer de som aan de verkopers, maar voorziet periodieke betalingen van een lijfrente. Meestal gaat het om een geïndexeerd bedrag dat maandelijks wordt uitgekeerd. Daarmee kunnen de verkopers bijvoorbeeld een woning gaan huren, maar ze kunnen ook afspreken om het vruchtgebruik van de woning te behouden. Zo kunnen ze tot wanneer ze overlijden, blijven genieten van hun vertrouwde omgeving.

 

Welk bedrag de verkopers maandelijks ontvangen, hangt af van 3 elementen: de geschatte verkoopwaarde, de leeftijd van beide partners (op basis van officiële sterftetabellen van de FOD Economie) en de marktrente. Bij wijze van startkapitaal wordt vaak aan het begin eenmalig een hogere som uitgekeerd. Dat bedrag is gelijk aan 5 tot 20 procent van de waarde van de woning. Zij die de woning verkopen, ontvangen normaliter lijfrente zolang ze leven, maar tegenwoordig voorziet men meestal een beperking in de tijd.

 

Bij het verkopen van een woning komen de verkopers in principe niet voor verrassingen te staan. Ze ontvangen immers elke maand een inkomen in de vorm van een vooraf bepaalde rente. Bovendien betalen ze hierop geen belastingen. Voor de koper is het een heel ander verhaal. Komen de verkopers te sterven, dan doet de koper een goede zaak. Maar overleven beide partners hun statistische levensverwachting, dan is hij ze misschien nog wel gedurende 30 jaar maandelijks een lijfrente verschuldigd. Het blijft speculeren. Men spreekt dan ook over een kanscontract. Belangrijk om weten is dat een lijfrenteovereenkomst op maat wordt gemaakt. Ondanks de contractuele vrijheid moeten de verkoper en de koper zich echter wel houden aan bepaalde regels. Daarom is professionele begeleiding sowieso aan te raden.

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een woning, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden