Nieuws

In het tweede kwartaal van dit jaar nam het aantal vastgoedtransacties toe met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een absoluut record, zo blijkt. Vooral in april (+22,1 procent) en mei (+20,4 procent) waren er bijzonder veel vastgoedtransacties. Voor wie dus van plan is om zijn appartement of huis te verkopen, en er snel vanaf wil zijn, zijn het gouden tijden.

 

Vooral in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest waren er meer vastgoedtransacties. Vlaanderen deed het erg goed, met een kwart meer transacties (23,9 procent) dan vorig jaar. In West-Vlaanderen was er zelfs een stijging van 32,8 procent. Brussel kende 16,5 procent meer vastgoedtransacties, ondanks de terreuraanslagen van maart. Die hebben geen negatieve impact gehad op de Brusselse vastgoedmarkt. Wallonië kende dan weer een daling van 2,11 procent. De onzekerheid over de nieuwe fiscaliteit schrikt hier wellicht kopers af.

 

Aanleiding voor de populariteit van vastgoed zijn de zoektocht naar rendement van beleggers, de onzekere tijden en de lage hypotheekrentes. De prijsevoluties van vastgoed tonen een opvallend verschil: terwijl de gemiddelde prijs van een woonhuis in vergelijking met vorig jaar stabiel bleef, werden appartementen duidelijk duurder. De verouderende bevolking en investeerders op zoek naar een belegging kiezen liever voor een appartement dan voor een woonhuis.

 

Woningen werden 0,2 procent duurder ten opzichte van vorig jaar, terwijl een appartement 4 procent duurder werd. In België bedraagt de gemiddelde prijs van een woonhuis nu 236.726 euro. De gemiddelde prijs van een appartement bedraagt 213.394 euro. In het Vlaamse Gewest steeg de gemiddelde prijs van een woning naar 262.872 euro, en van een appartement naar 218.136 euro. Met andere woorden: je appartement of huis verkopen was nooit zo rendabel.

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een huis, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden