Nieuws

Sociale huurwoningen bijbouwen, huursubsidies toekennen en verhuurders stimuleren

 

Goedkoop huren in Vlaanderen wordt onmogelijk. Tot die bevinding komt de Huurdersbond in een rapport waarover diverse kranten donderdag berichtten.

 

De prijzen van de minst dure woningen op de markt zijn nooit eerder zo sterk gestegen. De prijs van de goedkoopste huurwoningen steeg met bijna 9 procent, en dat is veel sneller dan de duurdere woningen. Gemiddeld betalen huurders in Vlaanderen 588 euro per maand.

 

"Op je factuur scheelt die stijging al gauw 31 euro. Dat is veel geld voor iemand die met één inkomen moet rondkomen", zegt Joy Verstichele van de Huurdersbond. "Bovendien zijn het dikwijls kwalitatief minder goede woningen, die minder goed geïsoleerd zijn. Ze kosten dus ook meer aan energie."

 

Stimuleren

 

In 2013 bleek al dat een derde van de huurders - bijna 167.000 Vlaamse gezinnen - niet genoeg overhield aan het einde van de maand om menswaardig te leven. "Slechts een schamele 3,75 procent van hen krijgt een huurtoelage."

 

Verstichele wil dat Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) meer sociale huurwoningen bijbouwt, dat ze meer huursubsidies toekent en dat ze verhuurders fiscaal stimuleert om goedkopere woningen aan te bieden.

 

In 2016 werd voor een recordbedrag van 866 miljoen euro geïnvesteerd in de sociale woningbouw, reageert Toon De Bock, woordvoerder van de minister. Het is ook de bedoeling dat voor de zomer het systeem van de geconventioneerde huur wordt goedgekeurd. "Eigenaars die bereid zijn hun woning voor een bepaalde termijn tegen een lagere prijs te verhuren, krijgen daarvoor een financiële tegemoetkoming."

 

(bron: Belga)

 

 

Wens je meer informatie over het kopen van een huis, aarzel dan niet om ons te contacteren .

 

Wil je op de hoogte blijven van de recentste updates rond het verkopen van een huis, of vastgoednieuws in het algemeen,

neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwspagina .

 

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden