Nieuws

Hoewel het aantal jaar na jaar daalt, proberen Belgen graag eerst zelf hun woning te verkopen alvorens een vastgoedmakelaar in te schakelen. Bij zo’n verkoop komt namelijk heel wat kijken. Zelf kan je al veel doen om je woning snel verkocht te krijgen. Daarom geven wij jullie graag enkele nuttige tips mee:

 

Neem emotioneel afstand van je woning

 

Voor de Belg is zijn woning zoals zijn kind. Vaak zijn de herinneringen eraan van onschatbare waarde, maar deze betekenen niets voor de toekomstige eigenaar(s). Bij het verkopen van de woning mogen ze dan ook geen rol spelen. Daarom vertel je potentiële kopers niet alleen de pluspunten, wees ook eerlijk over wat er minder goed is. Tracht je woning door hun ogen te bekijken.

 

Onderschat de zintuigen van potentiële kopers niet

 

Geuren en kleuren beïnvloeden onze stemming. Het is belangrijk dat je woning er goed uitziet, maar onderschat de zintuigen niet. Een muffe geur geeft potentiële kopers een onaangenaam gevoel. Daarom verlucht je best regelmatig elke kamer. Op kijkmomenten kunnen geurkaarsen, koffiebonen, etc., onbewust een huiselijke sfeer creëren.

 

Te hoge prijzen werken niet (meer)

 

Zij die een woning verkopen, zetten de vraagprijs vaak te hoog omdat ze van mening zijn dat ze die toch nog altijd kunnen verlagen. Deze redenering is echter niet meer van deze tijd. Nooit eerder waren kopers zo kritisch. Ze willen waar voor hun geld en zijn constant aan het afwegen. Hou zeker rekening met een aantal basiscriteria, zoals het bouwjaar, en durf ook te kijken naar de staat van de woning: de eventuele renovatiekosten, de EPC-waarde, etc.. Daarna kan je een realistische prijs bepalen: niet te hoog, niet te laag.

 

Denk tijdig aan de nodige attesten

 

Attesten zijn bedoeld om kopers goed en correct te informeren. Helaas zijn de regels soms erg complex en kunnen ze verschillen per gewest. Zeker in de grensstreken kan dit voor misverstanden zorgen. Sommige attesten heb je dan weer nodig voor je een woning kan verkopen. Wees er daarom op tijd bij!

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een woning, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden