Nieuws
 • Velen zien het verhuren van een woning als een goede belegging. Je kan er dan ook veel geld mee verdienen.
 • Bij de aankoop van een dergelijk investeringspand volg je best enkele belangrijke stappen.
 • Onze vastgoedspecialisten helpen je hiermee graag verder.

 

Een woning verhuren kan veel geld opbrengen. Een vastgoedinvestering is dan ook een goede manier om je vermogen te laten groeien. Maar hoe ga je best te werk? Wij geven even 6 belangrijke stappen mee die je moet volgen bij de aankoop van een woning om te verhuren.

 

1. Research over een woning kopen om te verhuren

 

Je hoeft echt geen deskundige te zijn op het vlak van vastgoedinvesteringen, maar het is wel belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Enige research is aangeraden. Bepaal niet alleen welk type woning je wil kopen, maar ook in welke stad en welke wijk je dit het best doet, of niet.

 

2. Stap naar de bank

 

Ben je van plan om een woning te kopen, dan heb je waarschijnlijk een lening nodig. Alvorens op zoek te gaan naar een investeringspand, ga je beter eerst te rade bij een bank om te bekijken welk bedrag je kan lenen.

 

3. Bereken je kosten en inkomsten

 

Bereken welke kosten er verbonden zijn aan een bepaald pand, maar ook wat je ermee gaat verdienen. Het streefdoel is natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Niet alleen de lening en de eventuele verbouwingen kosten geld, ook het onderhoud moet worden ingecalculeerd, net zoals de zoektocht naar een geschikte huurder.

 

4. Een plan opmaken

 

Op basis van deze eerste stappen maak je een investeringsplan op. Het is belangrijk om hier zo goed mogelijk aan vast te houden, zodat er met je investering niets fout kan gaan.

 

5. Praat met andere investeerders

 

En achterhaal zo hoe zij te werk zijn gegaan. Dit kan heel interessant zijn. Door uit hun fouten te leren, kan jij ze vermijden.

 

6. De zoektocht naar de juiste woning

 

Nu kan je echt op zoek gaan naar een investeringspand. Dit kan je alleen doen, maar ook met behulp van een vastgoedmakelaar. De meesten gaan echter eerst zelf op zoek, om vervolgens een beroep te doen op een vastgoedmakelaar voor bijvoorbeeld de bezichtigingen. Heb je helemaal geen tijd om zelf een investeringspand te zoeken, dan kan je dit ook volledig aan hen overlaten. Onze vastgoedspecialisten helpen je hiermee graag verder!

 

Wens je meer informatie over het verhuren van een woning, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Wil je op de hoogte blijven van de recentste updates rond het verhuren van een woning, of vastgoednieuws in het algemeen, neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwspagina.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

 • erkend makelaar sinds 1993
 • 8000+ vastgoedtransacties
 • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

 • vernieuwende commerciële acties
 • heel ruim klantenbestand
 • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

 • gratis advies op maat
 • 15 professionals tot uw dienst
 • persoonlijke opvolging

Meest recente panden